One thought on “Binnenzingen 2

  1. Ook voor zangers is Binnenzingen van groot belang. Hij/zij heeft immers geen “plek” op zijn instrument om een toon te spelen/zingen. Bij zingen bestaat er geen noot-greep associatie. Iedere klank die wij ons niet kunnen voorstellen kunnen wij niet zingen. (het omgekeerde is (helaas?) niet het geval! Zangers gaan vaak heel veel beter zingen als hen gevraagd wordt “mee” te zingen met een uitvoering die zij zich inbeelden. Als je meezingt met een interne opname, een CD in je hoofd laat afspelen met een opname die je mooi vindt, dan valt er vaak heel veel op zijn plaats. Het is niet de zanger die de muziek “maakt” met zijn stem, het is de muziek die de zanger laat zingen en het instrument vorm geeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s